RECEPT: Chocolade en Framboos Trifle

FOTO 1

Je hebt zo van die recepten die fancier klinken én er zo uitzien, dan dat ze werkelijk zijn. Deze Chocolade en Framboos Trifle is er zo eentje. Je kan dit dessertje in letterlijk een tiental minuutjes klaarmaken, het is werkelijk kinderspel en het is zó lekker. Ondanks de ietwat bombastische naam is ‘ie heel licht, niet té zoet en de perfecte combinatie van zoet/bitter en romig/crunchy.

FOTO 2

INGREDIËNTEN: (voor 4 potjes)

  • 4 eiwitten
  • 100 g bittere chocolade
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 4 speculaaskoekjes
  • een handvol frambozen
  • zout

BEREIDING:

  • Beginnen doen we met de chocomousse: smelt de chocolade in de microgolfoven terwijl je de eiwitten opklopt. Wanneer het er licht schuimig begint uit te zien, voeg je langzaamaan de suiker toe. Zo lost hij helemaal op in de mousse en voel je de korrels suiker niet meer op je tong. Voeg ook een snufje zout toe.
  • Wanneer de chocolade is gesmolten, meng je deze onder de opgeklopte eiwitten. Doe dit met niet al te veel geweld en probeer er in lucht in te ‘vouwen’.
  • Smash de koekjes door ze in een zakje te doen en al je innerlijke agressie erop los te laten.
  • Nu is het tijd om de glaasjes te vullen: start met een laagje speculaaskruimels, schep er dan de chocolademousse over en eindig met wat verse framboosjes. Dit is niet het type chocolademousse dat eerst moet opstijven in de koelkast, dus je kan gerust de trifle onmiddellijk serveren. Je kan ‘m uiteraard ook gewoon op voorhand maken en enkele uren in de koelkast zetten.

Ellen

Advertenties

2 gedachtes over “RECEPT: Chocolade en Framboos Trifle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s